Nega obraza

Home

Nega obraza

NEGO OBRAZA izvajamo glede na tip:

  • suha
  • mastna / nečista
  • mešana
  • normalna

Nega je odvisna od stanja kože. Vključuje površinsko čiščenje in toniziranje kože, peeling, ogrevanje kože, globinsko čiščenje, ampulo, masažo obraza in dekolteja, masko in kremo.

Za posebej problematično kožo (nečisto/mladostniško in zrelo) smo pripravili pakete 5 obiskov po ugodnejši ceni. Priporočamo, da se storitve izvajajo na 10-14 dni. Za večji uspeh bomo glede na tip kože uporabljali poleg ostalega tudi diamantno dermoabrazijo, ultrazvočni čistilec, ultrazvok ter mezoporacijo.

 

MEZOPORACIJA je trenutno najbolj inovativen in učinkovit način, na področju nege kože in estetske kozmetike, za prenos aktivnih in visoko molekularnih sestavin v nižje plasti kože. Pri mezoporaciji se nasprotno kot pri mezoterapiji ne uporabljajo igle za vbrizg aktivnih sestavin v globje plasti kože pač pa z električnimi impulzi ustvarimo električno polje, to polje pa ustvarja drobne kanale, ki jih imenujemo mezo pore. Skozi mezo pore, ki so nastale na ta način lahko visoko koncentrirane odmerke raznih vrst serumov (hyaluron, kolagen, vitamini, minerali, aminokisline…) vnesemo v globje plasti kože. Z mezoporacijo dosežemo kar 90% prodiranje sestavin v globje plasti kože, medtem ko sestavine, ki jih nanašamo na kožo prodrejo v globje plasti kože samo v 10%. Tretma je neboleč, nima stranskih učinkov in je predvsem prijazen do kože, saj se koža ne poškoduje.

Samostojni tretma priporočamo ob posebnih priložnostih (poroka, rojstni dan, maturantski ples…) za takojšen učinek. Dolgotrajne rezultate pa lahko dosežemo s kompletom tretmajev.

Mezoporacija pomaga zmanjševati celulit in maščobne obloge, poveča čvrstost in prožnost kože ter zagotavlja višjo raven vlage v koži. Uporablja se tudi za pomlajevanje kože obraza in dekolteja, zmanjševanje gub, napenjanje tkiva, pri kuperozi (rdečici), suhi in utrujeni koži ter aknasti nečisti koži.

DIAMANTNA DERMOABRAZIJA ALI DIAMANTNI PILING

Diamantni piling je naravni postopek luščenja kože. Z diamantnim pilingom postopoma odstranimo plasti poroženelih celic s pomočjo diamantnih konic in vakuma. S tem pospešimo prekrvavitev in tvorbo celic, stimulirajo se fibroblasti, ki so odgovorni za nastajanje kolagena in elastina, izboljša se struktura in tonus kože, ki po tretmaju izgleda sijoča in sveža. Postopek je popolnoma varen, trajanje in intenzivnost tretmaja prilagodimo glede na stanje in potrebe posameznikove kože.

Diamantni piling je uspešen pri aknasti koži, brazgotinah, koži brez tonusa, kot tudi proti prvim znakom staranja. Izvaja se lahko na obrazu, vratu, dekolteju, rokah, hrbtu oz. tam, kjer je potrebno. Tretma je prijeten in popolnoma neboleč. Priporočljivo je narediti 4-6 terapij v razmaku 10-14 dni. Število tretmajev je odvisno od področja in tipa kože. Prvi rezultati so vidni že po prvem tretmaju.

Z diamantnim pilingom koži omogočimo, da je spet sposobna sprejeti hranilne snovi, ki jih vnašamo z različnimi ampulami, serumi in kremami.

ULTRAZVOČNI ČISTILEC OBRAZA

Ultrazvočno čiščenje obraza je napredna funkcija ultrazvoka, ki ima s posebnim aplikatorjem možnost čiščenja kože.

Posebna ploščica deluje na kožo tako, da proizvaja ultrazvočno vibriranje, ki na koži povzroči, da nečistoče »zvibrira« na površje, kjer jih istočasno tudi postrga stran. Akne in mozolji se tako zelo kvalitetno odstranijo brez poškodb tkiva. Tudi za ogrce ni težav. Gre dobesedno za izpihovanje por in ogrcev brez neprijetnega stiskanja ter povzročanja rdečice in vnetij.

Ta funkcija se lahko uporablja tudi namesto vapozona. Nekateri ljudje imajo občutljivo kožo in ne prenašajo vročine, drugi imajo občutek dušenja, ko jim para brizga v obraz. V teh primerih se lahko visokofrekvenčni ultrazvočni čistilec kože uporabi za samostojno čiščenje.

Sicer visokofrekvenčni ultrazvočni čistilec odstrani odmrle celice in povrhnjico, kar bistveno pripomore k hitrejši regeneraciji kože. Zmanjša nežne, manjše gubice, napenja kožo ter stimulira tkivo za proizvajanje kolagena in elastina.

Primeren je za vse tipe kože, tako za aknasto kožo, kot problematično in zrelo kožo. Je varen, zanesljiv, koža pa po tretmaju ne bo rdeča in razdražena.

ULTRAZVOK

Ultrazvočna terapija je postopek, ki je med terapevti razširjen že več kot 50 let. Uporabljajo ga za zdravljenje poškodb mehkega tkiva s pomočjo ultrazvočnih valov, kateri nastanejo kot rezultat mehanične vibracije glave na ultrazvočni napravi.

Z ultrazvočno terapijo so celice bolje preskrbljene s kisikom, pospeši se cirkulacija v tkivu, poveča pa se tudi prepustnost celičnih membran.

Terapija z ultrazvokom se uporablja direktno na koži, je dokazano učinkovita, pušča vidne rezultate in je popolnoma neboleča. Uspešno deluje tudi proti utrujeni koži, izboljša prekrvavitev in vnaša hranilne snovi globoko pod kožo.